Aquaparken Spanje

Aquaparken Spanje

Verreweg het populairste vakantieland is Spanje. Jaarlijks gaan er bijna 2 miljoen Nederlanders op zomervakantie naar Spanje. De mooiste aquaparken van Spanje liggen aan de kust of op één van de Spaanse eilanden. Je vindt daar dan ook verschillende (all inclusive) hotels met een mooi waterpark. Een aquapark vakantie naar Spanje is zeer geschikt voor het gehele gezin. Op deze pagina zie je de top 10 aquaparken van Spanje.

De mooiste aquaparken van Spanje

Spanje is erg populair bij de Nederlandse vakantieganger. naast de verschillende kuststreken zoals de Costa Brava en de Costa del Sol op het vaste land, zijn ook de Spaanse eilanden erg populair. Wanneer je met het gezin op vakantie gaat, is een aquapark vakantie naar Spanje de ideale manier van vakantie vieren. De mooiste aquaparken van Spanje kun je bekijken in de top 10 op deze pagina. De beste aquaparken hebben de meeste glijbanen, wildwaterbanen en zijn voor jong en oud geschikt.

De aquaparken zijn in veel gevallen gelegen op een all inclusive resort. Naast een fijn resort waar je zonder omkijken een drankje of ijsje kan bestellen aan de bar, zijn er ook vele glijbanen, trechters of lazy rivers. De ideale familievakantie heeft meer dan genoeg vertier voor de kinderen, maar ook voor de ouders. De mooiste aquaparken van Spanje zijn daar het perfecte voorbeeld van. Op de website van Tui en Sunweb zie je de onderstaande mooiste waterparken van Spanje.

Hotels met aquaparken Spanje:

Waterpark Splashworld Globales Bouganvilla

Splashworld Globales Bouganvilla Tui logo aquaparken

Kinderspel! Dat is vakantie vieren in dit spetterende waterparadijs Globales Bouganvilla in Sa Coma op Mallorca. Het aquapark is voorzien van vele toffe glijbanen. Het waterpark zorgt voor waterpret voor kinderen en volwassenen. Ook voor de kleinste kinderen is er een splashpool met kleine glijbanen.

Aquapark Golden Taurus Park

Golden Taurus Park Sunweb logo aquaparken

Met maar liefst 5 zwembaden en een spectaculair aquapark beleef je in Hotel Golden Taurus Park in Pineda de Mar waanzinnig veel waterpret. Wil je wat anders? Er zijn in en om het hotel genoeg activiteiten voor het hele gezin. Dit groots opgezet hotel ligt direct aan de boulevard van Pineda de Mar. Je bent zo op het strand.

Playa Estepona waterpark

Splashworld Playa Estepona Tui logo aquaparken

Met het golfslagbad, twee kronkelglijbanen en de duizelingwekkende trechterglijbanen is de dag hier wel heel snel voorbij. En er zijn nog meer waterspuiters en multilaners, waar je met de hele familie vanaf kunt glijben. Waterpret voor jong en oud! Dit heerlijke aquapark zorgt voor een fantistische vakantie.

Aquapark Splashworld Paradise Valle Taurito

Paradise Valle Taurito Tui logo aquaparken

Bij Splashworld Paradise Valle Taurito geniet je van dit prachtige aquapark. Dat betekent héél veel snelle glijbanen en thuiskomen in prachtige kamers. Je hebt onbeperkt toegang tot het spetterende aquapark en zelfs het eten en drinken is onbeperkt. Grenzeloos genieten, spetteren en vooral heel veel vakantiepret. Het scoort een SplashFactor 8, en is daarmee een fantastisch waterpark.

Waterpark Club Playa Blanca

Club Playa Blanca Tui logo aquaparken

Van miniglijbanen voor de kleinste vakantiegangers tot supersnelle glijbanen voor de oudere kinderen en volwassenen. Het aquapark naast Club Playa Blanca is onbeperkt toegankelijk. Het waterpark heeft 2 snelle glijbanen, 1 multi-lane glijbaan, 3 tube glijbanen, 1 kids waterspuitpark en 1 kids miniglijbanenpark.

Aquaparken Splashworld
Aquapark Albir Garden resort

Albir Garden resort Tui logo aquaparken

Op zoek naar een gezellig familieresort met een groot waterpark aan de Costa Blanca? Dan is Albir Garden Resort de perfecte accommodatie. De kinderen hebben dagenlang plezier in het waterpark met maar liefst 17 verschillende glijbanen, waterpret gegarandeerd. Daarnaast zijn er nog twee grote zwembaden.

Aquapark Gran Garbi Mar

Gran Garbi Mar Tui logo aquaparken

Rustig gelegen op een heuvel in de grote levendige badplaats aan de Costa Brava Lloret de Mar, vind je hotel Gran Garbi/Gran Garbi Mar. Het waterpark is voorzien van diverse glijbanen. Je beleeft hier met het hele gezin veel plezier. Naast het waterpark zijn er ook nog enkele zwembaden waar je in kunt afkoelen.

Playasol aquapark en spa

Playasol aquapark en spa Tui logo aquaparken

Wil je dagelijks een overdosis waterpret? Dan is het comfortabele en gezellige hotel Playasol Aquapark & Spa een aanrader. In de weelderige palmentuin ligt het spetterende aquapark. Geniet van een drankje en heerlijke tapas bij de El Pirata poolbar. Het hotel is erg geliefd bij Nederlandse gezinnen met kinderen.

Mini aquapark RIU Buenavista

RIU Buenavista Tui logo aquaparken

Dikke pret voor jong en oud in RIU Buenavista. De kids hebben de tijd van hun leven in RiuLand. Terwijl de ouders in de fitness zijn vermaken de kinderen zich in het zwembad. Voor de kleinste is er een klein aquapark. Het waterpark is voorzien van enkele glijbanen. Het hotel is erg populair bij gezinnen met kinderen.

Waterpark Bahia Principe Fantasia

Bahia Principe Fantasia Tui logo aquaparken

Laat je meenemen in de wereld van magie, sprookjes en verhalen in hotel Bahia Principe Fantasia aan de Costa Adeje op Tenerife. De kids zullen zich hier niet snel vervelen met diverse activiteiten, zoals thema-verkleedpartijtjes en ontdekkingen. Het waterpark is speciaal voor kinderen. Er is ook apart een adult-only zwembad.

Bovenstaande hotels en resorts zijn voorzien van een prachtig waterpark of zijn gelegen in de direct nabijheid van een aquapark. Wanneer je eenmaal een waterpark vakantie naar Spanje hebt meegemaakt is de kans groot dat je volgend jaar weer een mooi resort met een aquapark wilt bezoeken. In Spanje zijn daarvoor meer dan voldoende vakantiebestemmingen.

Top 10 aquaparken Spanje 2023

De beoordelingen en recensies van de vakantiegangers vormen samen met onze eigen ervaringen de basis voor de top 10 aquaparken van Spanje. Op vakantie wil je immers dat alles klopt. Niet alleen het hotel maar ook het zwembad en de glijbanen. In de top 10 zie je alleen de mooiste hotels en de beste aquaparken. Wanneer je je vakantie hebt doorgebracht in één van deze resorts dan zul je hier met veel plezier nog eens aan terugdenken.

De hotels en resorts die je in de top 10 kunt bekijken hebben een eigen waterpark of zijn hier direct naast gelegen. Je hebt onbeperkt entree tot het aquapark zodat je elke dag kunt genieten en sjezen van de glijbanen of met een band door een lazy river kunt gaan. Wil je actie en sensatie? De steile glijbanen of de trechters zorgen voor veel adrenaline door je lichaam!

Hotels met waterpark Spanje

De Costa Brava en de Costa del Sol zijn de meest populaire regio’s op het vaste land. Zo kun je in Torremolinos het waterpark Aqualand bezoeken. Spanje kent naast het vaste land ook een aantal eilanden. Op zowel het vaste land als op de eilanden zijn er hotels met een aquapark. De hotels met waterpark in Spanje zijn erg populair bij gezinnen. Het zijn dan ook niet voor niets kindvriendelijke hotels. Benieuwd waar je de mooiste kunt vinden? De mooiste hotels met een waterpark in Spanje liggen bij de volgende plaatsen/ eilanden:

De bovenstaande badplaatsen en eilanden zijn terug te vinden in de bovenstaande top 10. Hierin tref je de mooiste en beste aquaparken aan.

All inclusive aquapark vakantie Spanje

Een all inclusive aquapark vakantie naar Spanje is één van de meest ontspannen manieren om je vakantie te vieren. Je hebt geen omkijken naar je portemonnee en het tussendoor halen van een drankje of ijsje maar ook het ontbijt en diner zijn bij de prijs inbegrepen. Je kunt volop genieten van de verschillende glijbanen en zwembaden zonder andere zorgen. Dit is ook voor de kinderen erg prettig. Ze kunnen zelf een drankje of ijsje halen wanneer ze daar zin in hebben.

De all inclusive resorts in Spanje die voorzien zijn van een eigen aquapark zijn dan ook erg geliefd bij de Nederlandse gezinnen. Een familievakantie op één van deze resorts is er eentje om nog eens aan terug te denken.

De beste waterparken van Spanje

Het kan erg tegenvallen wanneer je vol positiviteit naar een aquapark gaat en bij aankomst blijkt dat de foto’s niet helemaal kloppen met het waterpark waar jij bent aangekomen. Om deze teleurstelling te voorkomen zie je in de bovenstaande top 10 alleen de beste waterparken van Spanje. Je kunt hier gegarandeerd een heerlijke vakantie vieren zonder teleurstellingen. En dat is wel zo fijn voor de kinderen, maar ook voor de ouders.

Hier zijn ook erg mooie aquaparken te bezoeken: