Aquaparken Canarische eilanden

Aquaparken Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden bestaat uit zeven Spaanse eilanden en is een populaire vakantiebestemming. Je kunt verschillende aquaparken op de Canarische Eilanden bezoeken. Voor jong en oud kun je hier veel plezier beleven. Benieuwd waar de mooiste waterparken liggen en welke hotels een eigen waterpark hebben? Op deze pagina lees je daar meer informatie over.

Aquaparken Canarische eilanden

De Canarische Eilanden heeft verschillende mooie aquaparken die je kunt bezoeken. Wist je dat er ook vele hotels zijn met een eigen waterpark? Een hotel met aquapark op de Canarische Eilanden is voorzien van vele glijbanen, zwembaden of wildwaterbanen. Ook kan het zijn dat het hotel direct aan het waterpark is gelegen. De entree is dan bij de prijs inbegrepen.

Met behulp van de top 10 aquaparken Canarische Eilanden zie je in één oogopslag wat de mooiste en meest populaire waterparken zijn. Door het ruime aanbod van glijbanen zal de verveling hier niet snel toeslaan. In het onderstaande overzicht zie je wat wij zeer goede hotels met een aquapark op de Canarische Eilanden vinden.

Hotels met aquapark Canarische eilanden:

Paradise Valle Taurito aquapark Canarische Eilanden

Paradise Valle Taurito Resort Tui logo aquaparken

Bij SPLASHWORLD Paradise Valle Taurito dompel je je onder in het aquapark én in luxe. Dat betekent héél veel snelle glijbanen en thuiskomen in prachtige kamers. Je hebt onbeperkt toegang tot het spetterende zwembad en zelfs het eten en drinken is All Inclusive. Dat is pas echt vakantie vieren.

Hotel met Aquapark Canarische Eilanden Relaxia Lanzasur Club

Aparthotel Relaxia Lanzasur Club Sunweb logo aquaparken

Neem een heerlijke verfrissende duik en geniet van de Spaanse zon op een ligbedje. Het animatieteam organiseert de hele dag door activiteiten voor jong en oud. Wat Lanzasur Club al helemaal geweldig maakt, is het gratis toegankelijke Aqualava Water Park. En deze moet je absoluut bezocht hebben!

Hotel met waterpark Canarische Eilanden Servatur Waikiki

Servatur Waikiki Resort Tui logo aquaparken

Een groot zwembad, Balinese ligbedden en een waterspeeltuin voor kleine kinderen. En ’s avonds zit je front row bij de shows. De volgende dag weer terug het zwembad in en genieten van het waterpark. Deze is speciaal voor kinderen. In de directe omgeving kun je naar één van de grootste aquaparken.

Tabaiba Princess Resort Tui logo aquaparken

Een waar walhalla voor wie van verschillende zwembaden houdt. Dit resort heeft er 8! Voor kinderen is er een waterpark beschikbaar. In dit hotel krijg je een waar subtropisch gevoel. Wil je een nog groter zwembad met meer glijbanen? Bezoek dan het aquapark dat vlakbij het hotel is gelegen.

Hotel met Aquapark Canarische Eilanden Maspalomas Princess

Hotel Maspalomas Princess Sunweb logo aquaparken

Hotel Maspalomas Princess is een schitterend vakantieadres. Dit is dé perfecte plek voor een heerlijke, relaxte vakantie op het zonnige Gran Canaria. Er zijn vier grote zwembaden die door middel van bruggetjes aan elkaar verbonden zijn. Het (kleine) waterpark is er voor de kinderen.

Aquaparken Splashworld

Bahia Principe Fantasia resort Tui logo aquaparken

Laat je meenemen in de wereld van magie, sprookjes en verhalen in hotel Bahia Principe Fantasia aan de Costa Adeje op Tenerife. De kids zullen zich hier niet snel vervelen in het leuke aquapark. Wist je dat er nog een veel groter waterpark op Tenerife te bezoek is? Via dit hotel kun je daar eenvoudig een bezoek aan brengen.

Caleta Dorada waterpark

Club Caleta Dorada Bungalows Sunweb logo aquaparken

Club Caleta Dorada kent verschillende faciliteiten die ervoor zorgen dat je echt geniet op Fuerteventura. Wat te denken van maar liefst drie zwembaden met drie aparte kinderbaden? Kinderen kunnen zich eindeloos vermaken rondom het zwembad, waar spetterende waterglijbanen gegarandeerd plezier bieden.

Waterpark Canarische Eilanden

El Trebol appartementen Tui logo aquaparken

Dit appartementencomplex heeft een groot buitenzwembad, alles is All Inclusive en de frisse kamers voelen meteen comfortabel aan als je binnenkomt. Neem een duik in het zwembad terwijl de kinderen zich prima vermaken in het mini waterpark waar ze naar hartenlust kunnen spetteren.

Paradise Island Tui logo aquaparken

Paradise Island is uitstekend voor een heerlijke vakantie op Tenerife met de hele familie. Welk kind wordt er niet blij van een spetterend waterpark en een gezellige miniclub. In totaal kun je van 6 verschillende glijbanen gaan en kun je spelen in het waterspuitpark. Voor de kleinste kinderen zijn er mini glijbanen.

Tropical Island appartementen

Tropical Island appartementen Tui logo aquaparken

Tropical Island is een groots opgezet appartementencomplex met maar liefst 15 zwembaden op Lanzarote. Daardoor is er altijd een zwembad waar je heerlijk kunt genieten. Naast de wellness zijn er nog meer faciliteiten. Voor de kinderen zijn er 4 verschillende glijbanen en 2 waterspuitparken.

De bovenstaande hotels en resorts zijn geschikt voor het hele gezin. Jong en oud kan hier een heerlijke vakantie doorbrengen en genieten van al het waterpret. De aquaparken zijn niet voor niets erg geliefd als gezinsvakantie. Wil je daarnaast ook onbeperkt genieten van eten en drinken? Bekijk dan de optie van een All Inclusive resort. je kunt dan pas echt onbeperkt genieten van het waterpark op de Canarische Eilanden.

Hotel met aquapark Canarische eilanden

Een hotel met een aquapark op de Canarische Eilanden zorgt voor onbeperkt toegang tot de verschillende zwembaden, glijbanen of zelfs wildwaterbanen. Je zult hier snel nieuwe vriendjes maken en binnen de kortste keren ga je samen van de glijbaan of race je met een opblaasband naar beneden.

In het bovenstaande overzicht zie je de hotels met een eigen aquapark of die dichtbij een aquapark liggen. Meer informatie over deze hotels kun je vinden op de website van Tui of Sunweb.

Mooiste hotel met waterpark Canarische eilanden

Wat zijn nu de mooiste hotels en welke hotels hebben de mooiste waterparken? Op de verschillende Canarische Eilanden kun je de mooiste hotels met een waterpark vinden. Het mooiste hotel met een waterpark op de Canarische Eilanden is erg afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Wij zijn van mening dat je deze kunt vinden op Gran Canaria. Het Paradise Valle Taurito Resort is niet alleen voorzien van een prachtig waterpark, het hotel is ook goed verzorgd en het eten krijgt een hoge waardering. Het is gelegen aan het strand waardoor je ook een plons in de zee kunt maken.

Hotel met glijbanen Canarische eilanden

De term aquapark of waterpark wordt beide gebruikt om aan te geven dat het zwembad is voorzien van verschillende glijbanen, speelhuizen, trechters, stroomversnellingen of wildwaterbanen. Het is er vaak rijkelijk aangekleed waardoor je er een heerlijke tijd zult beleven. Op de Canarische eilanden tref je dan ook vele hotels met glijbanen in allerlei soorten, vormen en vrolijke kleuren.

Top 10 aquaparken Canarische eilanden 2023

Naast de hotels met een eigen aquapark zijn er ook losse aquaparken te bezoeken. Bij sommige hotels zit er zelfs een gratis bezoek inbegrepen! Wist je dat waterpark Siam behoort tot de mooiste van de wereld? De top 10 aquaparken op de Canarische Eilanden is als volgt:

 • Aqualand
 • Ocean Funpark
 • Taurito Waterpark
 • Siam
 • Aqualand Costa Adeja
 • Parque Mauritimo
 • Aqualava
 • Aquapark Costa Teguise
 • Dino Waterpark
 • Acua Corralejo

Waterparken Canarische eilanden

De bovenstaande waterparken zijn te vinden op de verschillende Canarische Eilanden. Deze eilandengroep behoort tot Spanje en ligt aan de westkant van Afrika ter hoogte van het zuiden van Marokko. In totaal bestaan de Canarische eilanden uit zeven eilanden:

 • Gran Canaria
 • Tenerife
 • Lanzarote
 • Fuerteventura
 • La Gomera
 • La Palma
 • El Hierro
Hier zijn ook erg mooie aquaparken te bezoeken: