Aquaparken Fuerteventura

Mooiste aquaparken Fuerteventura

Op het eiland Fuerteventura kun je verschillende aquaparken bezoeken. Een aquapark heeft een groot zwembad met meerdere glijbanen. Ze worden ook wel waterparken genoemd. Er zijn hotels met een eigen aquapark op Fuerteventura en er zijn losse waterparken die je kunt bezoeken. Benieuwd wat de mooiste zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Aquaparken Fuerteventura

In het noorden van het Canarische eiland Fuerteventura kun je het grootste waterpark van het eiland bezoeken. Het Acua waterpark is in het hoog seizoen elke dag geopend en is geschikt voor jong en oud. Het is een echte aanrader om te bezoeken.

Naast dit grote aquapark op Fuerteventura zijn er ook verschillende hotels en resorts met een eigen waterpark. Deze zijn vaak iets kleiner van omvang maar dat mag de pret niet drukken. De verschillende hotels met een aquapark zijn in het onderstaande overzicht te bekijken. Op de website van Tui of Sunweb kun je alle informatie over de verschillende hotels bekijken. De hotels met een glijbaan op Fuerteventura zorgen voor veel vermaak voor het hele gezin. 

Hotels met aquapark Fuerteventura:

Hotel met aquapark Fuerteventura Esquinzo Playa

Robinson Esquinzo Playa Tui logo aquaparken

Het Robinson Esquinzo Playa in de plaats Morro Jable betekent écht vakantievieren. Glijbanen vol kleuren, tennisbanen bij de vleet en eten zonder schuldgevoel. Aan de zuidoostkust van Fuerteventura heb je het goudgele zandstrand altijd dichtbij. Het hotel is all-inclusive waardoor je alleen maar hoeft te genieten.

Hotel met glijbanen Fuerteventura Club Caleta Dorada

Bungalows Club Caleta Dorada Sunweb logo aquaparken

Bungalows Club Caleta Dorada in Caleta de Fuste kent verschillende faciliteiten die ervoor zorgen dat je echt geniet van je vakantie op Fuerteventura. Er zijn drie zwembaden met drie aparte kinderbaden. Het strand en de mooie jachthaven van Caleta de Fuste zijn ongeveer 10 minuten lopen.

Hotel met waterpark Fuerteventura Castillo Beach resort

Castillo Beach resort Tui logo aquaparken

Het Castillo Beach resort is gelegen aan het strand en kenmerkt zich doordat er nog een klein deel van een kasteel staat. Het hotel is voorzien van verschillende zwembaden en voor de kleinere kinderen is er een klein waterpark aanwezig. Er is hier voldoende te beleven en er is animatie aanwezig.

Aquapark hotel Fuerteventura Corralejo Sands

Barcello Corralejo Sands Tui logo aquaparken

Hotel Barcelo Corralejo Sands ligt in het centrum van Corralejo en op loopafstand van het strand. Er zijn drie zwembaden en in het kinderbad is een klein waterpark aanwezig. De kinderen zullen veel plezier beleven wanneer ze van de glijbaan sjezen. Er is de hele dag en avond, animatie beschikbaar.

Aquaparken Splashworld
Waterpark hotel Fuerteventura Sheraton Beach Golf Spa

Sheraton Beach, Golf en Spa resort Tui logo aquaparken

Het Sheraton Beach Golf en Spa resort is ideaal voor de echte levensgenieters. Dit hotel in Caleta de Fuste staat voor topkwaliteit, luxe en stijl. In totaal zijn er vier zwembaden aanwezig en is er een leuk water speelpark voor de kinderen in het kinderbad gemaakt.

Fuerteventura waterpark Arena Beach hotel

Hotel Arena Beach Sunweb logo aquaparken

Hotel Arena Beach is een rustig gelegen resort, nabij het Corralejo Sand Dunes Nationaal Park en op loopafstand van het strand. Met een waterspeeltuin voor de kinderen en meerdere zwembaden is er volop waterpret te beleven voor jong en oud. Er is tevens een kidsclub en live-entertainment in de avonduren.

Magic Life Fuerteventura waterpark

Magic Life Fuerteventura Tui logo aquaparken

In dit hotel gaan inspannen en ontspannen hand in hand. Er zijn in totaal vijf zwembaden (vier buiten en één binnen). Voor de kinderen is er een water speeltuin aanwezig. Je kunt hier allerlei leuke activiteiten doen zodat je je hier geen moment hoeft te vervelen. Er is veel animatie aanwezig. Een echte aanrader.

De bovenstaande hotels zijn erg geliefd bij Nederlandse gezinnen en krijgen positieve reacties. De verschillende hotels met aquaparken en waterparken op het Spaanse eiland Fuerteventura zijn dan ook populair bij gezinnen. Kleine kinderen, maar ook tieners, kunnen zich hier helemaal uitleven en zullen snel nieuwe vriendjes maken.

Hotel met aquapark Fuerteventura

Een hotel met Aquapark op Fuerteventura kun je op verschillende plekken vinden. De meeste hotels zijn echter gelegen aan oostkant van het eiland. Hier tref je de verschillende badplaatsen zoals Corralejo, Jandia, Costa Calma en Caleta de Fuste aan en kun je genieten van de mooiste stranden. 

Een waterpark kan gelegen zijn op het terrein van het hotel zelf, maar kan ook in de directe omgeving van het hotel zijn gelegen. Vaak zit de entree bij het hotel inbegrepen en kun je al snel genieten van de vele glijbanen en zwembaden. Bekijk bij de verschillende bovenstaande hotels waar het aquapark is gelegen.

Mooiste hotel met waterpark Fuerteventura

Je kunt op Fuerteventura kiezen uit verschillende hotels met een eigen waterpark. Je hoeft het hotel daardoor niet uit om van de verschillende glijbanen te gaan en te genieten van het heerlijke water. Het mooiste hotel met een waterpark op Fuerteventura is erg persoonlijk. In het bovenstaande overzicht zie je de meest populaire hotels met een eigen waterpark of de hotels waar een aquapark in de directe omgeving is gelegen. 

Hotel met glijbanen Fuerteventura

Naast de, over het algemeen, grotere waterparken en aquaparken kan ook kiezen voor een hotel met een glijbaan bij het zwembad. Een hotel met glijbanen op Fuerteventura kan voor net zoveel plezier zorgen als bij de hotels waar een groot waterpark of aquapark bij is gelegen. Je kunt de verschillende hotels met een glijbaan ook vinden in het overzicht. Je kunt daardoor zelf de verschillende hotels vergelijken.

Top 10 aquaparken Fuerteventura 2023

Op het eiland Fuerteventura is één groot aquapark gelegen. Dit park ligt in het noorden van het eiland. Het is daardoor niet mogelijk om een top 10 te maken met de verschillende waterparken en aquaparken. Hieronder tref je het aquapark op Fuerteventura aan

Het eiland Fuerteventura ligt op ongeveer 100 kilometer ten Noord-westen van Afrika en is één van populaire Canarische eilanden in Spanje. Het eiland kent verschillende badplaatsen. Hier tref je dan ook de mooiste hotels aan. Een gedeelte hiervan hebben een eigen waterpark. De meest populaire plaatsen zijn:

  • Corralejo
  • Costa Calma
  • Caleta de Fuste
  • Jandia
  • Morro Jable
  • Playa de Esquinzo
Hier zijn ook erg mooie aquaparken te bezoeken: